Muzici în palate – seri magice

calafat 1 bun

Sâmbătă la Calafat s-a încheiat a III a ediție a Turneului extraordinar Muzica Palatelor României, organizat de Asociația Pro Valores și Radio România Cultural.

A fost un turneu al certitudinilor, revelațiilor și surprizelor.

Am pornit de la certitudinea frumuseții locurilor, de la certitudinea bogăției istorice și arhitecturale a Palatului Mogoșoaia și a Castelului Peleș, de la certitudinea că aceste două edificii importante româneşti atrag turişti.

calafat 3

Am avut revelația descoperirii a doi tineri – muzicieni extraordinari dublați de caractere deosebite. Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, membrii Duo-ului Kitharsis, au dovedit pasiune, dragoste adevărată pentru muzică, inteligență interpretativă, tehnică strălucitoare, ușurință în ceea ce privește reliefarea particularităților stilistice din trei secole de muzică, precum și faptul că posedă un impresionant arsenal expresiv și coloristic.

calafat 2

Tot o revelație a fost descoperirea că pe malul Dunării, la Calafat, se păstrează, strălucește un încântător palat – Marincu, un edificiu care găzduiește Muzeul de Artă al municipiului oltean, o clădire în jurul căreia doamna Cristina Crinteanu, directoarea Casei de Cultură și a Muzeului de Artă, vrea să ofere o viață culturală activă locuitorilor, dar și turiștilor din Calafat.

La capitolul surprize poate fi trecut numărul mare al spectatorilor care au învins canicula la Palatul Mogoșoaia, ploaia torențială la Castelul Peleş şi petrecerile mondene tradiţionale la Calafat.

Muzica Palatelor României ediţia a III a a fost un turneu care a pornit de la certitudini şi s-a bucurat de revelaţii şi surprize care nasc speranţe, care nasc proiecte în care arta şi turismul pot şi trabuie să se îmbine.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s