Debut fierbinte de turneu

Sâmbătă 9 august 2014 a debutat la Palatul Mogoşoaia ediţia a III a a Turneului Extraordinar “Muzica Palatelor României”. Un public foarte numeros a ţinut să fie prezent la întâlnirea cu una dintre cele mai valoroase, interesante şi expresive formaţii camerale româneşti – Duo Kitharsis.

Mogosoaia 1

În ciuda căldurii insuportabile, chitariştii Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan au bucurat publicul cu peste o oră de muzică de cea mai bună calitate, prezentată la un înalt nivel interpretativ. Duo Kitharsis a purtat spectatorii prin trei secole de muzică, pendulând între clasicismul italian reprezentat de Mauro Giuliani, contemporaneitatea plină de nerv, de ritm, imaginată de Dušan Bogdanović, liniştitoarele armonii ale barocul francez imaginate de cel de a cărui dispariţie se implinesc în 2014 – 250 de ani – Jean Philippe Rameau, pentru ca spre finalul recitalului să facă o translaţie între atmosfera spaniolă din prima jumătate a secolului XX, creionată de Manuel de Falla şi ritmurile pasionale ale tango-ului argentinian, gen înnobilat de Astor Piazzolla.

Mogosoaia 2

Formaţia câştigătoare a cinci concursuri internaţionale în acest an, va continua periplul concertistic mâine 10 august 2014 de la ora 16, când în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii, sperăm că va umple şi sala de concerte a Castelului Peleş.

Mogosoaia 3

Turneul Muzica Palatelor României, organizat de Radio Romania Cultural şi Asociaţia Pro Valores, va continua apoi sâmbătă 16 august 2014, cu un recital găzduit de Palatul Marincu din Calafat.

Mai multe amănunte pe: https://muzicainpalateleromaniei.wordpress.com/

Parteneri: ExcesMusic, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul Oportunităţi la tine acasă, Muzeul National Peles, Primăria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenesti si Muzeul de Artă Calafat.

Parteneri media – Radio România Muzical, Observator cultural, Port.ro, Onlinegallery.ro, Revista Accente, Agentia de carte.ro, Gazeta de Sud, Roportal si Ziarul Metropolis.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s